torstai 18. kesäkuuta 2009

Ikuisesti sinun


Joka vuosi on yksi tai pari kappaletta, jotka viettävät käsittämättömän pitkiä aikoja eri listoilla. Jason Mrazin I'm Yours on nähnyt sekä Hot 100- että Britannian sinkkulistalla jos jonkinmoista: USA:ssa sillä on menossa 61. listaviikko, Britanniassa 27. viikko Top 75:ssä, mikä johtuu lähinnä myöhäisemmästä läpimurrosta.

Kestosuosikeille on usein yhteistä se, että ne eivät itse asiassa ole kenenkään erityisiä supersuosikkeja, vaan mahdollisimman harmittomia crossover-hittejä, jotka miellyttävät radiopäälliköitä ja kuluttajia genrerajojen yli. Toinen piirre tuppaa olemaan se, että jättihitti ei suinkaan nosta seuraajaansa isoksi hitiksi, vaan ikään kuin tukahduttaa sen alleen. Jason Mrazin tapauksessa seuraaja Lucky, duetto Colbie Caillat'n kanssa, ylsi hädin tuskin Top 50:iin USA:ssa ja Britanniassa se on flopannut myyntimielessä aika pahasti.

I'm Yoursia on myyty Yhdysvalloissa yli neljä miljoonaa kappaletta, mutta johtuen tasaisen tappavasta suosiosta sekä radiosoitossa että myynnissä, sen paras sijoitus Hot 100:ssa on kuudes. Brittilistan paras noteeraus on 11. Billboardin vuosilistojen kärkeen biisillä ei ole saumaa, sillä sen listaura jakaantuu aika tasan kahdelle vuodelle.

Todettakoon vielä lopuksi, että Hot 100 -listan viikkoennätys on LeAnn Rimesin kappaleella How Do I Live, 69 viikkoa. Britannian Top 75 -listalla kauimmin on viettänyt Frank Sinatran klassikko My Way, 124 viikkoa. Uskallan väittää, että se on Jason Mrazinkin ulottumattomissa.

(Lähteet: EveryHit, Billboard. Kuva: Amazon.com)

Ei kommentteja: