tiistai 23. kesäkuuta 2009

Elvis Presley - Always on My Mind (1972)

Video sent by NoAngel

Noin tsiljoona levyä julkaisseen Elvis Aaron Presleyn uralle mahtuu jos jonkinmoista coveria. Esimerkiksi vuonna 1956 hitiksi noussut Hound Dog oli alun perin Willie Mae "Big Mama" Thorntonin kappale.

Valitsin tähän sarjaan Always on My Mindin. Kappale on erityisen mielenkiintoinen sen vuoksi, että se tunnetaan parhaiten Elviksen esittämänä, vaikka hänen versionsa ei ikinä noussut listakärkeen USA:ssa eikä Britanniassa: rapakon takana se ylsi vain kantrilistan 16:nneksi, saarivaltakunnassa sinkkulistan yhdeksänneksi.

Mutta kuka on ikinä edes kuullut alkuperäisversion? Brenda Leen alkuperäinen Always on My Mind nousi kantrilistoille aiemmin samana vuonna. Allmusic listaa biisille yli kolmesataa versiointia, parhaiten Elviksen tulkinnan lisäksi tunnetaan Willie Nelsonin Grammynkin voittanut kantriversio (USA:n viides) sekä Pet Shop Boysin discohitti (Britannian ykkönen). Pet Shop Boysiin palataan sarjan kestäessä uudelleen.

Jos tarkkoja ollaan, Elviksen version ei pitäisi olla mukana tässä sarjassa, sillä sen listasijoitukset eivät olleet mitenkään erikoisia. Pidän Always on My Mindia kuitenkin erinomaisena esimerkkinä siitä, kuinka kappale jää elämään omaa elämäänsä ja siitä on hitiksi useaan otteeseen. Silti yksi esitys muistetaan ylitse muiden, ja tässä tapauksessa sekään ei ole ihan se ensimmäinen levytys.

Ei kommentteja: