torstai 7. toukokuuta 2009

Listaykkösiä läpi elämän


Normaalisti paneudun viikkolistojen tapahtumiin viikonlopun listakatsauksessa, mutta tällä viikolla Bob Dylan antoi aiheen erilliseenkin tekstiin.

Tiesin jo ennestään, että kohta 68 vuotta täyttävä Dylan on vanhin elinaikanaan (eli ei Johnny Cashin tai Ray Charlesin tyyliin postuumisti) jenkkien albumikärkeen yltävä artisti. Tittelin menetti suurin piirtein vuosi sitten ykkösenä piipahtanut Neil Diamond, joka aikanaan vei sen Dylanilta. Näiden kahden lisäksi yli kuusikymppisinä paalupaikan ovat valloittaneet Louis Armstrong, Barry Manilow ja Rod Stewart, kaksi viimeksi mainittua ihan hiljattain vuonna 2006. Armstrong on puolestaan Hot 100 -listan iäkkäin hallitsija. Hello Dolly! oli listaykkönen vuonna 1964 Armstrongin ollessa 62-vuotias.

Lisäksi lähteeni Yahoon Chart Watch nostaa esiin, että listaykkösen ja -kakkosen, tässä tapauksessa Dylanin ja Miley Cyruksen/Hannah Montanan, välinen ikäero on hätkähdyttävän suuri, 51 vuotta. Kaikkien aikojen enkaksi sitä ei julisteta, mutta ainakin se on lähellä sitä. Listateknisesti Hannah Montana: The Movie on tosin kreditoitu vain soundtrackiksi, mutta sen kantava voima on Miley Cyrus.

(kuva: flickr.com)

Ei kommentteja: