maanantai 13. toukokuuta 2024

Listaklassikko: Usher – Burn (2004)

R&b-tähti Usher Raymondin ura on saanut tänä vuonna hieman uutta nostetta Super Bowl -esiintymisen sekä Yeah-hitin (2004) pienen paluun myötä. Niinpä on hyvä hetki ottaa Listaklassikko-sarjassa käsittelyyn Yeahia seurannut Confessions-albumin (2004) toinen hittisingle Burn tasan kahdenkymmenen vuoden takaa.

Burnin ansiosta Usher hallitsi radiosoittopainotteista Yhdysvaltojen Hot 100 -listaa peräti 19 viikkoa putkeen, sillä sen valtakausi alkoi heti Yeahin perään. Burnille kertyi kahdeksan viikkoa, joista seitsemän yhteen menoon. Välissä huipulla kävi Fantasian Idol-single I Believe, ja sitten oli taas Usherin vuoro Burnilla ja sitä seuranneella Confessions Part II:lla. Loppuvuodesta hän duetoi vielä Alicia Keysin kanssa My Boon, ja vietti yli puolet vuodesta (28 viikkoa) Hot 100 -ykkösenä. Huh!

Burn oli Usherin viides Hot 100 -ykkönen ja niitä kertyi kaikkiaan yhdeksän. Nyt voidaan kai jo puhua imperfektissä, vaikka koskaan ei saa sanoa ei-koskaan! Biisi ylsi myös brittilistan kärkeen.

Burn ei ole tänä päivänä aivan Usherin suosituimpia hittejä, mutta melko suosittu kuitenkin. Sillä on Spotifyssa 243 miljoonaa kuuntelua. Videolla on Youtubessa 344 miljoonaa katselua.


Ei kommentteja: