maanantai 20. toukokuuta 2024

Hittiviisut no more?

Skandaalinkäryisten euroviisujen hittivirta ei tänä vuonna oikein pauhunnut Britanniaan asti, sillä kilpailukappaleiden korkeimmaksi sijoitukseksi jäi (toistaiseksi) voittajabiisi Nemon The Coden 18. sija. Top 40:ssä oli viime viikolla kolme, top 75:ssä viisi ja top sadassa kuusi kappaletta. Vertailun vuoksi: viime vuonna top kympissä oli peräti neljä euroviisua. Suomea edustanut Windows95manin No Rules ei yltänyt listalle.

Viime vuonna kisa käytiin Liverpoolissa, mikä tietenkin vaikutti lopputulokseen. Lisäksi musiikin kulutus on tällä hetkellä huippulukemissa: Loreenin Tattoo ylsi viime vuonna kakkoseksi, mutta viime viikolla sen kulutus olisi riittänyt vain kahdeksanteen sijaan.

Johtuiko boikoteista, muista skandaaleista vai mistä, mutta euroviisujen striimisuosio näyttää isossa kuvassa siis tasaantuneen. Yksittäisen biisin menestys voi toki olla mitä vain. Tänä vuonna finaalista hyllytetty Joostin Europapa (kuva) näyttää ”pitkässä juoksussa” suosituimmalta, sillä se on yhä maailman Spotify-listalla top 50:ssä.

Ei kommentteja: