torstai 7. joulukuuta 2023

Listaklassikko: Teletubbies – Teletubbies Say ”Eh-oh”! (1997)

Kaikenlaista on ollut ja kaikenlaista tulee aina olemaan, osa kaksi. 1990-luvun brittilistojen joulukuun ykköshittien kohdalla vain mielikuvitus on rajana ja välillä ei sekään (hei vaan Mr. Blobby).  

Useampikin ykkönen napattiin lastenohjelmista, kuten joulukuussa 1997 Britannian singlelistan valloittanut Teletappien tunnussävelmä. Se vietti ykkösenä kaksi viikkoa joutuen jouluviikolla antamaan tilaa Spice Girlsin balladille Too Much. Sinkkua myytiin pitkälti toista miljoonaa kappaletta.

Teletapit-sarjaa alettiin esittää BBC:llä keväällä 1997. Psykedeelinen taaperoille suunnattu ohjelma muodostui pian isoksi hitiksi ja siihen tehtyjä oheistuotteita myytiin liki kahden miljardin dollarin arvosta muutamassa vuodessa. 

 

Yksi oheistuotteista oli tämä single, joka kiteytti teletappien maailman ällistyttävän hyvin ja vilpittömästi. Ja tuottajat olivat älykkäitä, ettei enempää musiikkia edes yritetty julkaista. 

 

Teletubbies Say ”Eh-oh”:lla on 4,7 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Virallinen Youtube-video on kerännyt yli 82 miljoonaa katselua. 


Ei kommentteja: