tiistai 5. joulukuuta 2023

Kuusen ympärillä juhlitaan

Nyt se on viimein tapahtunut, kaikkien näiden vuosien jälkeen!! Brenda LeeRockin’ Around the Christmas Tree peittosi ensimmäistä kertaa Mariah CareyAll I Want for Christmas Is Youn ja nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi. "Ennätykset on tehty rikottaviksi" kuuluu vanha sananlasku, ja tämä saavutus on historiallinen monesta eri näkökulmasta. 

 

Ensinnäkin Lee on Hot 100 -historian vanhin artisti ykkösenä (viikkoa vaille 79 vuotta). Edellinen ikäennätys oli huomattavasti alhaisempi, 62-vuotiaalla Louis Armstrongilla. 

Toiseksi, Rockin’ Around the Christmas Treen ilmestymisestä on kulunut 65 vuotta, mikä tekee siitä luonnollisesti pisimpään Hot 100 -ykkössijaa odottaneen kappaleen. Listalle biisi pääsi joulukuussa 1960 eli matka huipulle kesti lähes 63 vuotta.

 

Kolmanneksi, Brenda Lee saavutti kolmannen ykkösensä – väli vuoden 1960 ykkösestä (I Want to Be Wanted) tähän on sekin ennätyksellisen pitkä, peräti 63 vuotta. 


Ennusmerkit Rockin’ Around the Christmas Treen pidemmällekin valtakaudelle tänä jouluna ovat hyvät, sillä se on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin kappale mm. Yhdysvaltojen Spotify-listalla.

Ei kommentteja: