torstai 7. syyskuuta 2023

Listaklassikko: Mariah Carey – Dreamlover (1993)


Mariah Careyn kolmas albumi Music Box julkaistiin elokuun lopussa 30 vuotta sitten. Hyvin aikuiselta kuulostanut levy nousi hänen suurimmaksi menestyksekseen etenkin Britanniassa ja manner-Euroopassa. Suomessakin se ylsi kärkeen Without You -hitin vauhdittamana ja on hänen ainoa albumilistan ykkösensä meillä.  

Levyn ensimmäisenä singlenä listoille nousi Dreamlover, ja totutusti siitä tuli Yhdysvaltojen Hot 100 -listan hallitsija. Kappale nousi ykköseksi syyskuussa 1993 ja pysyi huipulla peräti kahdeksan viikkoa. Se oli siinä vaiheessa jo Careyn uran seitsemäs ykköshitti eikä virta tyrehtynyt vuosikausiin, tai -kymmeniin, koska ei ole täysin tyrehtynyt vieläkään. (All I Want for Christmas Is You ylsi kärkeen vuonna 2019 ollen 19. ykkönen.)

 

Music Boxista tulee huomenna kauppoihin ja striimauspalveluihin uusi juhlapainos, jolla on ennen julkaisematon kappale nimeltä My Prayer sekä muuta ekstrakampetta.

 

Dreamlover on listoilla yksi Careyn ikonisimmista hiteistä, mutta sillä on ”vain” 55 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Video on kerännyt 42 miljoonaa katselua Youtubessa.


Ei kommentteja: