tiistai 15. elokuuta 2023

Listaklassikko: Westlife – If I Let You Go (1999)

Max Martinin “kultasormen” kosketus ei ole vuosien saatossa realisoitunut kovin monen Brittein saarelta peräisin olevien artistien eduksi. Hänen kotipesänsä, tukholmalainen Cheiron Studios teki vuosituhannen vaihteessa monta hittiä irlantilaisille poikabändeille, mutta Martin itse ei saanut niistä krediittiä, vaan yleensä asialla olivat David Kreuger ja Jörgen Elofsson

Eräs noista Cheironin poptehtaan tuotoksista oli Westlifen uran toinen ykkönen If I Let You Go. Se debytoi Britannian sinkkulistan kärjessä elokuussa 1999. Viikkoja huipulla kertyi tosin vain yksi, mikä oli tuohon aikaan hyvin yleistä. 

 

Westlifen ykkösputki kesti peräti seitsemän sinkun ajan vuosina 1999 ja 2000, ja kaikkiaan ykkösiä kertyi peräti 14, viimeisenä The Rose vuonna 2006.

 

Cheiron puolestaan lopetti toimintansa vuonna 2000 ja Martin kumppaneineen jatkoi Maratone-yhtiön nimissä – tutuin seurauksin. 

 

If I Let You Go on Westlifen tunnetuimpia kappaleita. Sillä on 142 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Video on kerännyt Youtubessa 219 miljoonaa katselua.


Ei kommentteja: