maanantai 21. marraskuuta 2022

Kevyen musiikin harvinaisuus

Suomalaiset ovat melko harvoin Grammy-ehdokkaina muualla kuin klassisen musiikin kategorioissa, mutta nigerialaisen Burna Boyn Love Damini -albumin parissa työskennelleet Mikael ja Samuel Haataja, Santeri Kauppinen ja Robert Laukkanen voinevat halutessaan matkata helmikuussa gaalailemaan Los Angelesiin. Nimillä Off & Out, MDS sekä Ruuben tunnetut tuottajat saivat ehdokkuuden myös Last Last -hitistä. Molemmat ehdokkuudet tulivat hieman kummallisesti Global Music -genresarjoissa, vaikka varsinkin Last Last olisi voinut mennä hyvin moneenkin kategoriaan.

Kauppinen ei ole ehdolla ensimmäistä kertaa, mutta Last Last on ylivoimaisesti menestynein hänen tuottamansa kappale. Sillä on 161 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa ja se ylsi Britannian singlelistalla peräti neljänneksi. Biisissä kierrätetään aika hauskasti Toni Braxtonin millennium-klassikkoa He Wasn't Man Enough (2000).

Klassisella puolella useampikin suomalainen, mm. Karita Mattila ja Esa-Pekka Salonen, ovat voittaneet Grammyn. Kevyen musiikin puolella ainoa Grammy-kunniaa edes jollain tasolla saavuttanut on tietääkseni Elokuu-kokoonpanostakin tuttu Jonas W. Karlsson, joka kirjoitti ja tuotti kappaleen parhaana r&b-albumina palkitulle John Legendin Bigger Lovelle (2020).


Ei kommentteja: