torstai 26. toukokuuta 2022

Listaklassikko: The Tamperer featuring Maya – Feel It (1998)


Kaikkien tamperelaisten suosikkiprojekti The Tamperer featuring Maya oli lyhyen aikaa melkein kaikkien muidenkin tanssimusasta kiinnostuneiden suosikki. Italialaisten Mario Fargettan ja Alex Farolfin sekä yhdysvaltalaisen Maya Daysin kokoonpano lähinnä hyödynsi vanhoja kappaleita ja sampleja, mutta teki niistä mukavan maistuvia kierrepalloja.

Feel It perustuu The Jacksonsin diskoklassikkoon Can You Feel It (1981) ja sen sanoitus on peräisin Urban Dischargen kappaleesta Wanna Drop a House (1996). Biisi debytoi Britannian sinkkulistan kärkikolmikossa keväällä 1998 ja nousi kärkeen toukokuun lopussa yhdeksi viikoksi. Se oli vuoden 19. suurin brittihitti eli tarpeeksi iso, että upeasti nimetty seuraaja If You Buy This Record Your Life Will Be Better pääsi niin ikään kärkikolmikkoon myöhemmin samana vuonna.

The Tamperer featuring Maya oli aktiivinen muutaman vuoden. Hammer to the Heart oli iso hitti vielä vuonna 2000 yltäen brittilistan kuudenneksi. Fargetta on sittemmin saanut muutamia klubihittejä muilla nimillä. Hänen listahistoriansa ulottuu itse asiassa vuoteen 1992, jolloin Fargetta-nimellä julkaistu Music ylsi 34:nneksi.

Feel Itillä on tänä päivänä aika vähän Spotify-suosiota, sillä sitä on kuunneltu eri versioina noin 13 miljoonaa kertaa. Youtubessa suosituimmat videot ovat keränneet joitakin miljoonia katseluja.

Ei kommentteja: