sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Viisuinto pysyy

Briteillä on ollut viime vuosikymmeninä melko nihkeä suhde Euroviisuihin, mutta se on muuttumassa ja lukuisia kilpailukappaleita on saatu mukaan brittilistalle. Viime vuonna top sadassa oli peräti kahdeksan viisua, tänä vuonnakin viisi sekä lisäksi Måneskinin viisuissa esittämä kappale Supermodel (43).

Voi kuitenkin hyvällä syyllä todeta, että suurin huomio kerääntyi Sam Ryderin Space Manin ympärille. Se nousi listakakkoseksi melko hyvin lukemin.

Viisujen ohella brittilistalta pistää silmään kaksi takavuosien hitti-ihmettä hieman eri rooleissa. La Roux on mukana Tion Waynen sijalla 16 debytoivalla IFTK-kappaleella (akronyymi heidän kakkoseksi vuonna 2009 yltäneen In for the Kill -hittinsä nimestä) ja kuten mainitsin listakatsauksessa, Kendrick Lamarin levylle on jostain syystä päätynyt kymmenisen vuotta sitten hetken tähtitaivaalla tuikkineen Cover Drive -yhtyeen laulaja Amanda Reifer.

Näiden lisäksi My Chemical Romance saavutti kymmenennen top 40 -hittinsä paluusinglellään The Foundations of Decay (37) ja ensi viikolla paluun tekee N-Dubz, joka oli kovinkin aktiivinen listakävijä vuosina 2007–2011.


Ei kommentteja: