torstai 12. toukokuuta 2022

Listaklassikko: Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us (2013)


Macklemore
n ja Ryan Lewisin valtava kaupallinen menestys vaikuttaa näin kymmenisen vuotta myöhemmin melko kaukaiselta, mutta ajasta jäi käteen ainakin pari merkittävää populaarimusiikin klassikkoa. Can’t Hold Us pyörii yhä korkealla melkein kaikilla striimilistoilla ja on ohittanut jopa kaksikon läpimurtohitin Thrift Shop (2012).

Can’t Hold Us nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen toukokuussa 2013 ja pysyi siellä viisi viikkoa – viikon vähemmän kuin läpimurtohitti Thrift Shop aiemmin samana vuonna. Se oli heidän toinen ykkösensä ja myös viimeinen. Muita top ten -hittejä heille ei sitten ikinä kertynytkään.

Can’t Hold Us julkaistiin itse asiassa ennen Thrift Shopia. Vierailija Ray Daltonin uralla se on selkeästi suurin huippuhetki, vaikka hänellä on muutamia listasijoituksia myös Madconin Don’t Worry -kappaleen laulajana, mm. Ranskasta kakkostila.

Kuten todettua, Can’t Hold Us on jäänyt elämään kaikkialla. Sillä on Spotifyssa peräti 1,5 miljardia kuuntelua. Video on kerännyt Youtubessa 969 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: