torstai 24. maaliskuuta 2022

Listaklassikko: Simon and Garfunkel – Bridge over Troubled Water (1970)

Kun puhutaan klassikoista, ei voi ohittaa Simon and Garfunkelin suurinta listahittiä. Kaksikko ehti kerätä jo useamman Britannian singlelistan top ten -hitin ennen kuin Bridge over Troubled Water -albumin nimikappale ja toinen single ylsi kärkeen keväällä 1970.

Bridge over Troubled Water johti listaa kolme viikkoa, mikä oli tuohon aikaan keskimääräisen ykkösen suoritus. Mutta mikään tuona vuonna kolme viikkoa hallinnut kappale ei omaa samanlaista klassikkoauraa. Vai mitä sanotte näistä: Lee Marvinin Wand'rin' Star, England World Cup Squad 70:n Back Home sekä Matthews' Southern Comfortin Woodstock.

Vaikka myös Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi päässyt Bridge over Troubled Water ei ollut vuoden suurin brittihitti, se on edelleen Simon and Garfunkelin ainoa ykkönen. Top ten -käyntejä on viisi. Hot 100 -ykköstä Sound of Silencea ei koskaan julkaistu singlenä Britanniassa.

Bridge over Troubled Water jäi Simon and Garfunkelin viimeiseksi albumiksi duona. Klassikkohitillä on 191 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Virallista musavideota ei ole Youtubessa, mutta kahdeksan vuotta sitten ilmaantuneella live-taltioinnilla on 24 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: