torstai 3. maaliskuuta 2022

Listaklassikko: REO Speedwagon – Can’t Fight This Feeling (1985)

 

Pehmorockyhtye REO Speedwagon on Euroopassa unohdettu paljon tehokkaammin kuin esimerkiksi Boston tai muut vastaavat yhdysvaltalaisbändit, mutta nostalgiasuosio on silti jollain tasolla siirtynyt uudelle vuosituhannelle. Heille siunaantui pari Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköstä, Keep on Loving You (1981) sekä megaballadi Can’t Fight This Feeling (1985).

Jälkimmäinen nousi Hot 100 -listan kärkeen maaliskuun alussa 1985 pysyen siellä kolme viikkoa. Se syrjäytti loppusyksystä vuoden suurimmaksi hitiksi kohotetun Whamin Careless Whisperin.

Kaikkiaan REO Speedwagon keräsi neljä top ten -menestystä. Heidän viimeisin Hot 100 -merkintänsä on Love Is a Rockin (1990) 65. tila. Sen jälkeen kokoonpano on elänyt ja paljon tullut muitakin muutoksia, mutta listamenestykseen ei tietenkään ole ollut paluuta.

Brittilistalla sijan 16 saavuttanut Can’t Fight This Feeling on REO Speedwagonin suosituin kappale Spotifyssa. Sillä on tällä hetkellä 254 miljoonaa kuuntelua. Virallinen video on kerännyt 129 miljoonaa katselua Youtubessa.

Ei kommentteja: