torstai 10. kesäkuuta 2021

Listaklassikko: Paula Abdul – Rush Rush (1991)



Paula Abdulin tähti loisti äärimmäisen kirkkaasti 1980- ja 90-lukujen vaihteessa Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla. Hän saavutti muutamassa vuodessa kuusi ykköstä ja niistä neljä ensimmäistä (eli neljä Forever Your Girl -albumin kuudesta sinkusta) tuli peräti alle vuoden sisään. Forever Your Girl vietti kymmenen viikkoa albumilistan ykkösenä sinne viimein päästyään.

 

Kolmekymmentä vuotta sitten, kesällä 1991, Abdul oli jo toisen albuminsa Spellboundin parissa – tanssipop oli vaihtunut hieman melankolisempiin sävyihin. Se ei tietenkään estänyt Rush Rush -sinkkua nousemasta Yhdysvaltojen Hot 100 -listan keulille. Itse asiassa biisi johti listaa jopa viisi viikkoa ollen siitä näkökulmasta Abdulin uran suurin hitti.

 

Myös Britanniassa oltiin innoissaan Abdulin paluusta, sillä Rush Rush ylsi kuudenneksi. Se oli kuitenkin jäävä hänen viimeiseksi top ten -hitikseen. Yhdysvalloissa Abdul sai vielä yhden ykkösenkin, mutta The Promise of a New Dayn kärkipaikan takeena oli enemmänkin sattuma ja mestarillinen ajoitus kuin biisin hittistatus.


Myöhemmin Abdul on luonut uraa lähinnä viihdeteollisuudessa ilman paineita julkaista uutta albumia. Tuoreimmasta Head Over Heelsistä on vierähtänyt jo 26 vuotta, vaikka uusia biisejä on välillä tupsahdellut.

 

Rush Rush on kuitenkin popklassikko. Sillä on Spotifyssa 37 miljoonaa kuuntelua ja Keanu Reevesin tähdittämällä mainiolla videolla Youtubessa 22 miljoonaa katselua. 

Ei kommentteja: