Blogi, jonka sisältö koostuu miltei sataprosenttisesti jenkki- ja brittilistanörtteilystä.
sunnuntai 18. marraskuuta 2012
Listakatsaus, vko 47
Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Maroon 5 – One More Night
2. (4.) Rihanna – Diamonds
3. (6.) Ke$ha – Die Young
4. (3.) Fun – Some Nights
5. (2.) Psy – Gangnam Style
6. (7.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
7. (3.) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
8. (10.) Ne Yo – Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)
9. (9.) Alex Clare – Too Close
10. (12.) Flo Rida – I Cry
One More Night ehti vielä Rihannan Diamondsin edelle, mutta jälkimmäinen lienee ensi viikon myydyin single ja vahva ehdokas Hot 100 -listankin ykköseksi. Maroon 5:n hitin yhdeksän viikkoa sivuaa vuoden pisintä putkea, samaan ylsi myös MTV Europe Music Awards -tapahtumassa vuoden biisiksi valittu Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe. (Ei sillä, että jenkkilistoilla olisi sen pystin kanssa mitään tekemistä.)
Keshan Die Young kasvatti radiosoittoaan eniten ja nousi kolmanneksi. Omia parhaitaan top tenissä noteerasivat myös Bruno Marsin Locked Out of Heaven ja Ne-Yon Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself).
Flo Rida saavutti jo uransa yhdeksännen top ten -hitin I Cryn kivuttua pari sijaa kymmenenneksi. Kappaleessa hyödynnetään Brenda Russellin Piano in the Darkia, joka ylsi kuudenneksi vuonna 1988.
Tällä viikolla koko kärkikymmenikössä ei ole yhtään kappaletta, joissa olisi mukana joku vieraileva artisti. Edellisen kerran näin kävi tasan 12 vuotta sitten marraskuussa 2000.
Myös The Lumineersin Ho Hey (17–13), Florida Georgia Linen Cruise (20–18) ja Kendrick Lamarin Swimming Pools (25–20) saavuttivat listauransa korkeimmat sijoitukset. Top 20:n ulkopuolella etenivät läpimurtohitit Imagine Dragonsin It’s Time (31–23) sekä Ed Sheeranin The A Team (35–26). Three 6 Mafiasta tutun Juicy J:n oma single Bandz a Make Her Dance kipusi 42–35 ja top 40 -kynnyksen ylitti myös Justin Bieberin ja Nicki Minajin Beauty and a Beat (54–38).
USA:n albumit, Top 10
1. (1.) Taylor Swift – Red
2. (-) Various Artists – NOW 44
3. (3.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
4. (-) Ne-Yo – R.E.D.
5. (-) Aerosmith – Music from Another Dimension
6. (4.) Jason Aldean – Night Train
7. (7.) Mumford and Sons – Babel
8. (2.) Meek Mill – Dreams and Nightmares
9. (5.) Kendrick Lamar – Good Kid, M.A.A.D City
10. (-) Third Day – Miracle
Taylor Swiftin Red nappasi helposti ainakin kolmannen ykkösviikon. Kakkoseksi ilmaantui NOW-sarjan 44. osa, jota ostettiin noin 100 000 kpl. Edellinen NOW-kooste aloitti kärkipaikalta.
Ne-Yon R.E.D debytoi neljäntenä. Se on Staffer Smithin viides albumi ja ne kaikki ovat yltäneet top teniin, kaksi ensimmäistä In My Own Words ja Because of You jopa ykkösiksi. R.E.D. tulee sanoista Realizing Every Dream. Karmea otsikko kerta kaikkiaan.
Aerosmithilläkin on ykkösiä, mutta viimeisimmästä on kulunut jo yli 15 vuotta (Nine Lives). Paluualbumi Music from Another Dimension on bändin yhdeksäs top ten -lätty. Se nappasi saman sijoituksen (viides) kuin bluesalbumi Honkin’ on Bobo (2004).
Jumalan nimeen vannova rockyhtye Third Day kaappasi viimeisen paikan kärkikymmeniköstä. Miracle on bändille jo neljäs sinne pinnistänyt lätty. Korkeimmalle on yltänyt Revelation (#6, 2008).
Rockia on myös All That Remainsin A War You Cannot Win sijalla 13. Hekin ovat päässeet top teniin, kahden vuoden takaisella For We Are Manyllä (#10, 2010). Eri esittäjien punk-kokoelma Punk Goes Pop Vol. 5 debytoi hienosti 16:ntena, joka on sarjan toiseksi paras sijoitus.
Blake Sheltonin Cheers It’s Christmas (28–14) sekä Michael Bublén Christmas (54–18) hätyyttelevät top ten -paikkoja jouluksi. Jälkimmäinen oli viime joulun ostetuin albumi ja sitä on myyty yli 2,5 miljoonaa Yhdysvalloissa.
Ennen takuuvarmasti kärkipäähän sijoittunut Glee joutui nyt tyytymään vain 28:nteen tilaan tuoreimmalla julkaisullaan. Listamaailmassa voimasuhteet muuttuvat nopeasti.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) One Direction – Little Things
2. (-) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3. (-) Little Mix – DNA
4. (2.) Labrinth featuring Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful
5. (36.) Gabrielle Aplin – The Power of Love
6. (1.) Robbie Williams – Candy
7. (6.) Psy – Gangnam Style
8. (15.) The Lumineers – Ho Hey
9. (8.) Rihanna – Diamonds
10. (-) McFly – Love Is Easy
Britannian sinkkulistan kärkikamppailu oli hurja, sillä kolme isoa uutuutta mitteli pitkin viikkoa rinta rinnan. One Directionin Little Things löi Bruno Marsin Locked Out of Heavenin ja Little Mixin DNA:n. Se on bändin kolmas ykkönen, kaksi aiempaa ovat What Makes You Beautiful (2011) sekä hyväntekeväisyyssingle Wishing on a Star (2011). Little Thingsin on kirjoittanut Ed Sheeran, jonka oma uusi hitti Give Me Love debytoi 18:ntena.
Bruno Marsilla oli jo ennestään neljä paalua, joten Locked Out of Heavenin kakkossija ei ole iso pettymys. Siitä tuli herran kahdeksas top ten -single.Tyttöryhmä Little Mixilläkin oli jo kaksi ykköstä ennen nyt kolmanneksi tupsahtanutta DNA:ta.
Gabrielle Aplinin versio Frankie Goes to Hollywoodin The Power of Lovesta loikkasi odotetusti kärkipäähän. Biisi pyörii John Lewisin joulumainoksessa, kuten esimerkiksi Ellie Gouldingin Your Song (#2, 2010) aikoinaan. The Power of Love on Aplinin ensimmäinen hitti.
The Lumineersin läpimurtohitti Ho Hey yllätti kipuamalla jo top teniin sijalle kahdeksan. Love Is Easy jatkoi juuri ja juuri McFlyn top ten -historiaa, joka onkin kunnioitettavasti 18 kappaleen mittainen. Niistä peräkkäin tuli peräti 15, eräs brittilistahistorian parhaista putkista.
Kykykisanäkyvyys ja -kuuluvuus toi Christina Perrin A Thousand Yearsin (2011) peräti 19:nneksi. Se oli tätä ennen käynyt top 40:n häntäpäässä. Perri muistetaan silti parhaiten Jar of Hearts -hitistään (#4, 2011).
Viikon pettymyksiin on luettava Stooshen TLC-cover Waterfalls sijalla 21. Se on paitsi kohtuullinen versio erinomaisesta kappaleesta, myös hienosti pärjänneen Black Heart -hitin (#3, 2012) seuraaja. Alkuperäinen Waterfalls ylsi neljänneksi loppukesästä 1995.
Lana Del Reyn Ride debytoi 32:ntenä. Melkoiseksi tähdeksi nousseen neidon suurin hitti on tietenkin Video Games (#9, 2012), mutta myös Born to Die saavutti saman sijoituksen.
Jos Stooshe hieman alisuoriutui, todellinen katastrofi vaikuttaa kohdanneen Examplea, jonka listakakkosta Say Nothing seurannut Close Enemies jämähti peräti 37:nneksi. Say Nothing jaksoi mukana tosin vain viisi viikkoa.
Britannian albumit Top 10
1. (-) One Direction – Take Me Home
2. (-) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
3. (-) The Rolling Stones – Grrr
4. (2.) André Rieu – Magic of the Movies
5. (1.) Robbie Williams – Take the Crown
6. (-) Alfie Boe – Storyteller
7. (6.) Emeli Sandé – Our Version of Events
8. (38.) Lana Del Rey – Born to Die
9. (4.) Calvin Harris – 18 Months
10. (-) Green Day – Dos
Albumilistalla One Directionin Take Me Home korjasi Up All Nightin viimevuotisen työtapaturman ja nappasi ykköspaikan reilulla erolla muihin. Kakkoseksi päässyttä Up All Nightiakin on ostettu jo tuplaplatinan verran. Popryhmä juhlii siis tuplaykkösiä.
Rod Stewartin joulualbumi Merry Christmas Baby on loppuvuoden varmimpia menestyslevyjä ja aloittikin kakkospaikalta. Se on vanhan herran paras sijoitus sitten Unplugged and Seated -albumin (#2, 1993). Stewartin viimeisintä ykköstä saadaan hakea aina 33 vuoden takaa (Greatest Hits, 1979).
The Rolling Stonesin tuorein ykkössija on lähivuosilta (Exile on Main St.:n uusintajulkaisu). Grrr-kokoelma ylsi nyt kolmanneksi ollen heidän suunnilleen tuhannes top ten -albuminsa ja he ovat saavuttaneet ykkössijan viidellä eri vuosikymmenellä.
Alfie Boen Storyteller debytoi kuudentena. Se on tenorin kolmas top ten -albumi ja toinen kuudenneksi sijoittunut. Alfie (2011) ylsi samaan.
Lana Del Reyn pitkälti yli puoli miljoonaa myynyt Born to Die (#1, 2012) julkaistiin uudelleen Paradise Edition -nimellä ja se loikkasi kahdeksanneksi. Paradise Editionissa mukana on normaalin albumin lisäksi EP, jonka voi ladata tietenkin erikseen.
Green Dayn albumitrilogian toinen osa Dos jäi merkittävästi edeltäjäänsä Unoa (#2, 2012) alemmas sijalle kymmenen, mutta toisaalta levymyynti on kokonaisuutena nyt paljon vilkkaampaa. Dos on bändin seitsemäs top ten -albumi.
The Lumineersin nimetön esikoinen kipusi parhaalle sijalleen 20:nneksi ja sen taakse jäi pari kovaa nimeä: Soundgarden sekä Christina Aguilera. Soundgardenin King Animal -paluualbumi debytoi 21:ntenä. Heillä on kaksi top ten -albumia: Superunknown (#4, 1994) ja Down on the Upside (#6, 1996). Aguileran edellinen lätty Bionic (2010) teki kyseenalaista historiaa romahtamalla kärjestä viikossa 29:nneksi ja nyt Lotus jäi heti avauksessaan 28:nneksi. Sekin toki löi Deftonesin Koi No Yokanin (30) ja kokoelmallaan ykkösenä viime syksynä patsastelleen Stepsin paluun Light Up the Worldin (32).
The Weekndin EP:t niputtava Trilogy debytoi 37:ntenä ja Foster and Allenin The Ultimate Collection 38:ntenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti