torstai 25. tammikuuta 2024

Listaklassikko: Britney Spears – …Baby One More Time (1999)

Tasan 25 vuotta sitten Yhdysvaltojen Hot 100 -listan valloitti yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja menestyneimmistä esikoishiteistä. Poptähti Britney Spears oli julkaissut Baby One More Time -kappaleensa jo edellisen vuoden syyskuussa, mutta sen matka jättisuosioon oli pitkä. Kappaletta ajateltiin ensin Backstreet Boysille ja TLC:lle, mutta kumpikaan ei halunnut julkaista sitä. Spears levytti laulun keväällä 1998, ja kiersi loppuvuodesta 1998 esittämässä sitä ostareilla ja muissa nuorison saavutettavissa olevissa paikoissa promotoimassa singleään. 

Baby One More Time nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle marraskuussa 1998 ja lopulta tammikuun lopulla 1999 ykköseksi asti pysyen huipulla kaksi viikkoa. Britannian singlelistan se valloitti myöhemmin talvella niin ikään kahden viikon ajaksi.

 

Baby One More Timesta on tullut yksi ikonisimpiä pophittejä. Spearsin Hot 100 -ykkösten kavalkadi on sittemmin venynyt viiden hitin mittaiseksi, mikä on yllättävän vähän. Monet hänen 2000-luvun alun hittinsä menestyivät radiosoitossa hämmästyttävän huonosti.

 

Baby One More Timella on Spotifyssa 739 miljoonaa kuuntelua. Ikonista videota on katsottu Youtubesta 902 miljoonaa kertaa.



Ei kommentteja: