keskiviikko 24. tammikuuta 2024

20 vuoden takaisten toinen tuleminen

2000-luvun hitit ovat nousseet (muun vanhan musiikin joukossa) suureen striimisuosioon. Kaikki eivät näy tietenkään singlelistoilla, koska nousu on hidasta. Muutamia yksittäisiä hittejä kuitenkin voi korottaa esille. Yksi niistä on tietenkin Sophie Ellis-Bextorin Murder on the Dancefloor (UK #2 ja US #58), mutta sen lisäksi esimerkiksi Natasha Bedingfieldin Unwritten (#6, 2004) on noussut Britannian singlelistalla uudelleen jo top 20:een ja Keanen Somewhere Only We Know (2004) eteni juuri maailman Spotify-listalla 74:nneksi, joka on sen toistaiseksi korkein sijoitus. 

Britannian albumilistalta löytyy lisäksi kourallinen kokoelmia ja studioalbumeita, jotka ovat parantaneet osakkeitaan merkittävästi. 50 Centin Best of -kokoelma (#35, 2017) on jatkuvasti top 40:n liepeillä kuten myös Kanye Westin Graduation (#1, 2007).
 
Monen hitin nousun taustalla on Tiktok, mutta sekä Murder on the Dancefloor että Unwritten soivat elokuvassa, ensin mainittu Amazonin palveluissa katsottavissa olevassa Saltburnissa ja jälkimmäinen elokuvateatterissa pyörivässä Anyone but Youssa.

Ei kommentteja: