torstai 12. tammikuuta 2023

Listaklassikko: George Harrison – Got My Mind Set on You (1988)

Uusi vuosi, mutta vanha listaklassikkosarja, sillä ovathan ykköshitit ehtymätön luonnonvara. Sarjassa esitellään lyhyesti vuoroviikoin Britannian singlelistan ja Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösiä eri vuosilta vähintään viiden vuoden takaa.

Tänään sukelletaan tammikuulle 1988 eli tasan 35 vuoden taakse. Silloin George Harrison oli melko relevantti listanimi, mutta julkaisi soololevyjä suhteellisen harvoin. Vuoden 1987 Cloud Nine -albumilleen hän päätti versioida Rudy Clarkin sävelmän I’ve Got My Mind Set on You, josta kehkeytyikin yllättävän iso hitti. Tai no – mikä on yllättävää aikana, jolloin listoilla menestyivät mm. Roy Orbison ja The Beach Boys.

Got My Mind Set on You nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan huipulle tammikuussa 1988 viikoksi. Se oli Harrisonin kolmas ja viimeinen ykkönen sooloartistina. Top kymppiinkään hän ei enää päässyt, mutta samalta albumilta lohkaistiin jatkoksi pikkuhitti When We Was Fab (#23, 1988).

Korvamato Got My Mind Set on You on My Sweet Lordin (#1, 1971) jälkeen Harrisonin tunnetuin soolokappale. Se ylsi brittilistalla kakkoseksi, ja on Spotifyssa 183 miljoonaa kuuntelua. Kappaleeseen tehtiin kaksi virallista videota. Suositumpaa, eli jälkimmäistä, on katsottu Youtubessa 45 miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: