torstai 19. tammikuuta 2023

Listaklassikko: D:Ream – Things Can Only Get Better (1994)


Pohjoisirlantilainen yhtye D:Ream oli 1990-luvun brittilistoille tyypillinen tapaus siinä mielessä, että heidän sinkkujensa kehittyminen listahiteiksi otti aikansa. Peter Cunnahin johtama bändi julkaisi ensimmäisensä sinkkunsa U R the Best Thing kesällä 1992 ja toisen Things Can Only Get Betterin seuraavana talvena.

Aluksi klubihitiksi päässyt Thing Can Only Get Better ylsi 24:nneksi Britannian singlelistalla, mutta bändin suosio kasvoi tasaisesti. Niinpä molemmat sinkut julkaistiin uudelleen, ja Things Can Only Get Better eteni lopulta jopa sinkkuykköseksi tammikuussa 1994, noin vuosi ensimmäisen listamerkintänsä jälkeen. Se pysyi huipulla neljä viikkoa.

Vielä useammin louhittiin U R the Best Thingiä, joka saavutti korkeimman sijoituksensa eli nelossijan kolmannella julkaisukerralla. Ei ihme, että nämä kaksi biisiä muistetaan D:Reamiltä parhaiten, mutta itse asiassa he keräsivät kunnioitettavasti seitsemän muuta top 40 -merkintää.

Things Can Only Get Betterillä on 34 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Youtubessa kappaleesta on kaksi eri virallista videota, joista suositumpi on kerännyt pari miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: