keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Listaklassikko: Whitney Houston – I Will Always Love You (1992)

Yhdeksän vuotta sitten edesmenneen Whitney Houstonin perintö elää vahvana populaarikulttuurissa ja listoilla. Hänen kokoelmansa roikkuu jatkuvasti muun muassa Britannian albumilistalla top 40:n liepeillä.

Houstonin suurin hitti on tietenkin The Bodyguard -elokuvaan levytetty Dolly Parton -cover I Will Always Love You, joka nousi Britannian sinkkulistan kärkeen joulukuun alussa 1992. Siitä tuli yksi listahistorian pitkäikäisimmistä ykkösistä kymmenen viikon sinnittelyllään. Tuo kymmenen viikkoa ei edelleenkään ole aivan tavanomainen saavutus, joskin huomattavasti yleisempää kuin vuonna 1992. Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösenä kappale vietti 14 viikkoa, joka oli tuolloin ennätys.


Aika usein unohdetaan, että I Will Always Love You oli Dolly Partonin esittämänä iso hitti Yhdysvaltojen kantrilistoilla jo ilmestyessään singlenä vuonna 1974, ja uudelleen The Best Little Whorehouse in Texas -elokuvan myötä 1982, jolloin se nousi uudelleen kantriykköseksi ja Hot 100 -listan sijalle 53.


Houstonin lopulta tragediaksi kääntyneessä tarinassa I Will Always Love You on massiivisuudestaan huolimatta vain yksi sivuaskel. Hänelle kertyi neljä Britannian singlelistan ykköstä ja 18 top ten -hittiä. Kappaleella on Spotifyssa 436 miljoonaa kuuntelua. Videolla on Youtubessa 1,15 miljardia pyöritystä. 

Ei kommentteja: