torstai 30. joulukuuta 2021

Joulun vanhat uutuudet

Viime viikolla listakatsauksessa oli lyhyesti puhetta Eartha Kittin Santa Babystä, joka debytoi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla sijalla 50. Tiistaina se eteni peräti 35:nneksi ja on Kittin ensimmäinen top 40 -hitti. Kappaleen esittäjiksi on merkitty myös Henri René and His Orchestra.

Santa Babyn debyytti on oikeastaan harhaanjohtava, sillä se olisi ollut Hot 100 -hitti jo ilmestyessään, mikäli Hot 100 olisi ollut olemassa vuonna 1953.

Sen sijaan toisen tasaisesti suosiotaan striimiaikana kasvattanut joulujulkaisu Vince Guaraldi Trion A Charlie Brown Christmas (1965) ei herättänyt sinkkumarkkinoilla juuri huomiota ilmestyessään. Animaatiota varten tehty levy ylsi Billboardin albumilistallekin vasta vuonna 1987 ja tällä viikolla siltä lohkaistiin ensimmäiset Hot 100 -hitit, kun Linus and Lucy debytoi sijalla 37 ja aikoinaan singlenä julkaistu Christmastime Is Here sijalla 48. Listateknisesti tapahtuma on merkittävä, mutta se on luonnollista jatkumoa albumin pitkäjänteiselle menestykselle. Striimiaikana suuret tuppaavat suurenemaan ja pienet jäämään entistä herkemmin listapaitsioon. Albumilistalla A Charlie Brown Christmas nousi peräti kuudenneksi.

Toisin kuin Kittillä, Vince Guaraldi Triolla oli ennestään Hot 100 -menestystä. Cast Your Fate to the Wind ylsi 22:nneksi vuonna 1963.


Ei kommentteja: