perjantai 17. joulukuuta 2021

Listaklassikko: Blue featuring Elton John – Sorry Seems to Be the Hardest Word (2002)

 
Elton John on listataktikoinnin mestari: hän on täysin yllättäen matkalla kohti jo kolmatta Britannian sinkkulistan ykköstä tänä vuonna, 74-vuotiaana. Yksikään niistä ei ole täysin hänen oma soolokappaleensa, mutta iso globaali hitti Cold Heart hyödyntää jo levytettyä tuotantoa.

Sitä Elton John hyödynsi myös vuonna 2002, jolloin hän tuppautui Blue-yhtyeen versiolle hitistään Sorry Seems to Be the Hardest Word (#11, 1976). Kappale oli toinen sinkku One Love -albumilta (#1, 2002) ja debytoi Britannian sinkkulistan ykkösenä joulukuussa pysyen huipulla viikon ennen mediahuomion vauhdittamaa Popstars: The Rivals -kaksintaistelua Girls Aloudin ja One True Voicen välillä.

Vaikka Blue on jo kaikin tavoin listareliikki, Sorry Seems to Be the Hardest Wordistä tuli tuolloin yhtyeelle jo kolmas ykkönen. Se jäi myös viimeiseksi. Top ten -hittejä kertyi 11. Heidät muistetaan myös Yhdistyneiden Kuningaskuntien euroviisuedustajana vuonna 2011. I Can sijoittui kisassa 11:nneksi ja ylsi brittilistalla 16:nneksi. Elton Johnille ykköstila oli siinä vaiheessa viides.

Bluen Sorry Seems to Be the Hardest Word on kerännyt Spotifyssa aivan mukavasti 53 miljoonaa kuuntelua. Youtube-videolla on 112 miljoonaa katselua.
 

Ei kommentteja: