torstai 19. marraskuuta 2020

Listaklassikko: Martin Garrix – Animals (2013)

Viime vuosikymmen oli EDM:n eli elektronisen tanssimusiikin kulta-aikaa, jonka voidaan isossa kuvassa katsoa alkaneen ehkä David Guettan brittiykkösestä When Love Takes Over (2009) ja päättyneen Calvin Harrisin ja Dua Lipan uuden ajan househittiin One Kiss (2018) – tästä voidaan toki olla olla montaa mieltä ja jokaisella on omat rajanvetonsa.

Yksi merkittävä asia trendissä oli, että ilman laulua saattoi taas päästä listoille aivan huipulle. Lähimmäksi instrumentaalia Britannian singlelistan kärjessä pääsi hollantilainen tuolloin 17-vuotias Martin Garrix, jonka aggressiivisen Animalsin sanoitus kuuluu kokonaisuudessaan ”We're the fucking animals” ja sekin esitetään melko epäselvästi.

Animals vietti viikon Britannian singlelistan ykkösenä marraskuussa 2013. Se ei suinkaan jäänyt Garrixin uran ainoaksi menestyssinkuksi, sillä hän on saavuttanut kaikkiaan toistaiseksi neljä brittilistan top ten -hittiä ja lukuisia muita pienempiä hittejä. Tai itse asiassa mainitun Dua Lipan kanssa tehty Scared to Being Lonely (#14, 2017) menestyi pitkässä juoksussa paremmin kuin pari hänen top ten -hiteistään.

Garrixin tuorein brittilistamerkintä on toissa kesältä, jolloin paljon Animalsia pehmeämmältä kuulostava Summer Days ylsi 26:nneksi.

Animalsilla on Spotifyssa noin 400 miljoonaa kuuntelua ja videolla Youtubessa peräti 1,4 miljardia katselua.

Ei kommentteja: