tiistai 16. huhtikuuta 2019

Vanhan koiran uudet temput

Lil Nas X:n country-vaikutteinen rap-hitti Old Town Road on ollut valtava viraali-ilmiö Yhdysvalloissa etenkin uuden Billy Ray Cyrusin tähdittämän remiksin ansiosta. Biisi on toista viikkoa Hot 100 -listan kärjessä ja tällä viikolla Cyrus sai siitä ykkösen tililleen, uransa ensimmäisen!

Cyrus on 57-vuotiaana koko 2000-luvun iäkkäin Hot 100 -listan kärkeen päässyt artisti. Listahistorian ennätystä pitää hallussaan Louis Armstrong, joka oli pitkälti yli 62-vuotias, kun Hello Dolly ylsi ykköseksi vuonna 1964. 

Lisäksi Cyrus tunnetaan tietenkin Miley Cyrusin isänä ja on hyvin harvinaista, että vanhempi ja lapsi yltävät erikseen listaykköseksi – saati yhdessä. Mileyn ainoa ykkönen toistaiseksi on Wrecking Ball (2013). Tätä ennen vastaavaan oli pystynyt vain Frank ja Nancy Sinatra, joilla oli yhteinenkin ykkönen (Somethin’ Stupid). Cyrusit ovat levyttäneet yhdessä, mutta toistaiseksi päässeet vain top 40 -tasolle kappaleella Ready Set Don't Go (#37, 2007).

Old Town Roadin kahta versiota striimattiin viikossa yhteensä 143 miljoonaa kertaa ja ostettiin digisinkkuinakin yli 140 000 kpl, mikä on periaatteessa suurin saldo yli vuoteen, sitten Draken God’s Planin (2018). Nuo ovat kuitenkin jakautuneet siis kahdelle eri versiolle, joten sikäli luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Toisaalta, digisinkkujen kysyntä on myös laantunut viime vuosina rajusti.

Ei kommentteja: