torstai 4. huhtikuuta 2019

Listaklassikko: The Chemical Brothers – Block Rockin’ Beats (1997)

1990-luvulla melko suositun big beat -musiikkityylin kenties tunnetuin edustaja The Chemical Brothers on jossain määrin onnistunut säilyttämään statuksensa tanssimusiikin huipulla vuosien vieriessäkin. Heidän listatähteytensä sijoittui melko pitkälle ajanjaksolle: ensimmäinen singlehitti Britanniassa tuli vuonna 1995 ja toistaiseksi viimeinen peräti vuonna 2015 – mahtava kahdenkymmenen vuoden jakso siis.

Kaksi listaykköstään Tom Rowlandsin ja Ed Simonsin muodostama kaksikko saavutti vuosina 1996 ja 1997. Ensin Setting Sun ylsi ykköseksi syksyllä 1996 ja tämä Block Rockin’ Beats seuraavana keväänä. Molemmat hallitsivat listaa viikon ja sattumoisin keräsivät seitsemän listaviikkoa, mikä oli siihen aikaan suunnilleen normi – nyt sellainen singlehitti olisi jopa alisuoriutuminen, riippuen toki odotuksista.

Mainittujen ykkösten lisäksi The Chemical Brothersilla on viisi muuta top ten -hittiä, joista tuorein on Galvanize (#3, 2005). Yhdysvalloissa heidän ainoa Hot 100 -merkintänsä on Setting Sunin 80. sija.

Ei kommentteja: