tiistai 23. huhtikuuta 2019

Harvinainen kotiinpaluu

Beyoncén Coachella-esitys viime vuoden huhtikuulta julkaistiin hieman yllättäen live-levynä nimeltä Homecoming: The Live Album samanaikaisesti Netflix-dokumentin kanssa. Yllättäen siksi, että isojen poptähtien live-levyt ovat nykyisin suuri harvinaisuus. Nopeasti vilkaistuna viimeisen parin vuoden aikana erittäin menestyneen live-levyn on julkaissut Beyoncén lisäksi ainoastaan Kenny Chesney, joka lukeutuu maailman suurimpiin kantritähtiin. Hänen Live in No Shoes Nation -albuminsa ylsi Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen asti syksyllä 2017. 


Top ten -tason livejä voi olla toki muitakin, mutta 1990-luvun ja MTV:n Unplugged -julkaisujen kulta-ajan jälkeen live-albumit ovat olleet lähinnä fanituotteita, jotka debytoivat artistin fanikannan mukaan listoilla ja putoavat nopeasti. Pophistorian myydyin live on sekin 1990-luvulta: Eric Claptonin Unplugged (1992), jolle Wikipedia antaa 26 miljoonan kappaleen myyntiluvut.

Beyoncén Homecoming: The Live Album debytoi eilen Yhdysvaltojen albumilistan seitsemäntenä, mutta Britanniassa se jäi perjantaina vain parin päivän kulutusnumeroiden vuoksi jopa 88:nneksi. Ihan valtavaa nousua ei voi ennakoida tälle viikolle.

Ei kommentteja: