maanantai 25. maaliskuuta 2019

Showmiespäivitys

The Greatest Showman -soundtrack on ollut Britannian albumilistalla pitkälti yli vuoden ja vasta viime viikolla se joutui luopumaan sijoituksesta kärkiviisikossa viikkolistalla käytyään, herran jestas kuudentena! Tällä hetkellä albumi on taas turvallisesti neljäntenä ja se on sertifioitu kuusinkertaiseksi platinalevyksi. Kärkeen en usko levyn enää palaavan, mutta ykkösviikkoja on kertynyt aivan mukavasti 28, jolla päästään all time -laskennoissakin hyvin ylös.

Omalla tahollaan hienosti pärjää myös levyn suurin hitti Keala Settlen ja The Greatest Showman Ensemblen This Is Me (#3, 2018), joka on viettänyt top 75 -tasolla nykysäännoistä (eli accelerated chart ratiosta) huolimatta 64 viikkoa putkeen putoamatta kertaakaan 75. sijaa alemmas. Tuo tapahtui niin ikään viime viikolla, tällä hetkellä sijoitus on 72:s.

Maratontaulukossa This Is Me on jo kuudenneksi pisimpään top 75:ssä yhtäjaksoisesti sinnitellyt kappale. Ennätystä jakavat Clean Banditin ja Jess Glynnen Rather Be (2014) ja Ed Sheeranin Thinking Out Loud (2014), 73 viikkoa, mutta listasäännöt olivat erilaiset. Kaikki kymmenen pitkäikäisintä hittiä top 75 -tasolta ovat tältä vuosituhannelta, mutta top 40 -tasolla mukaan mahtuu vanhempiakin, etunenässä Mr. Acker Bilkin Stranger on the Shore (1961).

Ei kommentteja: