maanantai 18. maaliskuuta 2019

Listaklassikko: The Jam – Going Underground/Dreams of Children (1980)

Paul Weller ylsi juuri viime perjantaina taas Britannian albumilistan top teniin livelevyllään, joten mikäpä olisi sopivampaa kuin juhlistaa häntä klassikkosarjassa vaihteeksi. 

Wellerin johtama The Jam oli 1970- ja 80-luvun suuria brittilistanimiä saavuttaen 18 top 40 -hittiä putkeen. Ykkösiäkin kertyi peräti neljä, joista ensimmäinen oli kahden a-puolen single Going Underground/Dreams of Children maaliskuussa 1980. Se johti sinkkulistaa kolme viikkoa.

Single oli bändin toinen top ten -menestys, The Eton Rifles oli yltänyt edellisenä syksynä kolmanneksi. Kaikkiaan The Jam pääsi top teniin yhdeksästi ja Paul Weller vielä viidesti, toistaiseksi viimeistä kertaa vuonna 2005, kun From the Floorboards Up piipahti kuudentena.

Going Undergroundia ei julkaistu millään studioalbumilla, mutta siitä tuli yksi The Jamin suosituimmista kappaleista. Spotifyssa sillä on 17,5 miljoonaa kuuntelua.


1 kommentti:

Sami kirjoitti...

Tähän pitää lisätä vielä, että Paul Wellerilla oli The Jamin ja soolouran välissä vuosina 1983-1989 toinen brittilistoilla hyvin menestynyt bändi, The Style Council. 15 top 40-hittiä, joista lähes puolet eli 7 oli top 10-hittiä.
Sami