torstai 28. maaliskuuta 2019

Listaklassikko: Shaggy featuring Rayvon – Angel (2001)

Shaggyn comeback vuoden 2001 suunnilleen suosituimmaksi artistiksi maailmassa oli erittäin kiinnostava. Se ei oikeastaan kytkeydy mihinkään suurempaan trendiin, ellei sellaiseksi katsota r&b:n yleistä noususuhdannetta. Sekään ei selitä, miksi juuri Shaggy hyötyi niin paljon.

It Wasn't Me oli valtava hitti kaikkialla ja hyvin suuri oli myös Angel, joka nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen maaliskuussa 2001 pysyen siellä kuitenkin vain viikon. Sen molemmin puolin hallitsi Crazy Townin Butterfly. Shaggyn molemmissa biiseissä oli varsin statistitason vierailija, It Wasn't Messä Ricardo ”Rikrok” Ducent ja Angelissä Rayvon, joka oli mukana myös Shaggyn cover-hitillä In the Summertime (#3, 1995).

Angel oli Shaggyn neljäs top ten -hitti Yhdysvalloissa ja jäi myös viimeiseksi, toistaiseksi ainakin, sillä kuten Snow on tänä vuonna osoittanut, tapoja kaivella artisteja pinnalle on monia. Angel oli ykkönen myös Britanniassa, siellä Shaggyllä on peräti neljä ykköstä, mainitun kahden lisäksi Oh Carolina (1993) ja Boombastic (1995).

Ei kommentteja: