torstai 27. joulukuuta 2018

Listaklassikko: Coldplay – Paradise (2012)

Vuoden vaihde on viime vuosikymmeninä ollut mitä otollisinta aikaa hieman vanhemmille kappaleille nousta Britannian sinkkulistan ykköseksi jouluykköskamppailun jälkeen. Tilaisuutta ovat hyödyntäneet niin Steps (tammikuu 1999), Rihanna ja Drake (tammikuu 2011), Pharrell Williams (tammikuu 2014) sekä Coldplay, joka saavutti toistaiseksi tuoreimman ykkössijansa Paradisen kivuttua viikoksi kärkeen tammikuun alussa 2012.

Nostattava Paradise oli Mylo Xyloto -albumin toinen single ja yksi Coldplayn pitkän hittiuran suosituimmista kappaleista: se on sertifioitu tuplaplatinasinkuksi eli sitä on kulutettu myynniksi muutettuna Britanniassa yli 1,2 miljoonaa kappaletta. Se oli yhtyeen toinen ja siis toistaiseksi tuorein ykkönen. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Paradise ylsi ”vain” 15:nneksi, mutta se on kerännyt yli miljardi katselukertaa Youtubessa.

Coldplay on saanut isoja hittejä Paradisen jälkeenkin: heillä on 18 top ten -menestystä Britanniassa. He ovat erikoistuneet kymmenenteen sijaan, sillä tuolle paikalle on päässyt peräti neljä hittiä neljältä eri levyltä: aikajärjestyksessä Trouble, The Scientist, Talk ja Magic

Ei kommentteja: