sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Kadonnut lista

Viime viikkojen hämmentävin listoihin liittyvä asia on ollut eiliselle (8.12.) päivätyn Yhdysvaltojen albumilistan kohtalo. Billboardia usein mollaava Hits Daily Double kirjoitti perjantaina, että Billboardin printtilehdessä on minunkin katsaukseen postaama lista, jonka kärjessä on Travis Scottin Astroworld, siitä huolimatta, että erinäisten lähteiden mukaan 6ix9inen Dummy Boy olisi lyönyt Astroworldin noin 200 yksikön turvin.

Billboardin nettisivuillekaan tuoreinta listaa, oikeaa tai väärää, ei jostain syystä päätynyt lainkaan, eikä julkaisu ole antanut sille mitään kunnollista selitystä, muuta kuin että ”asiaa tutkitaan”. Veikkaan, että lista julkaistaan ”joskus” ja Travis Scottin Astroworldille merkitään historiankirjoihin kolme ykkösviikkoa, joista tämä siis kolmas.

En muista ainakaan 2000-luvulla tapahtuneen mitään vastaavanlaajuista Billboardin ja Nielsenin laskennoissa. Muutama vuosi sitten Lana Del Reyn High by the Beach -singlen uutisoitiin myyneen lähes 250 000 kpl ja yltävän Hot 100 -listan top teniin, mutta lopulta sen sijoitukseksi saatiin 51:s. Se virhe korjattiin hyvin nopeasti.

Ei kommentteja: