maanantai 15. lokakuuta 2018

Ykkösiä joka sormelle

Lady Gagan ura popin huipulla on kestänyt vasta kymmenen vuotta, mutta siinä ajassa hänestä on ehtinyt tulla ensimmäinen naisartisti, joka on yhden vuosikymmenen aikana saavuttanut viisi ykköstä (ja tätä vuosikymmentä on vielä hieman jäljellä). 

Viides on A Star Is Born -soundtrack, mutta on vielä hieman epäselvää kreditoidaanko sitä Gagalle ja Bradley Cooperille vai soundtrackiksi – levyn kappaleet ovat kuitenkin kaikki pääkaksikon esittämiä.

Gagan ensimmäinen albumi, monta isoa hittiä sisältänyt The Fame (2008) ei The Fame Monster -lisäosineen yltänyt kakkossijaa korkeammalle, mutta sen jälkeen kaikki hänen studiolevynsä ovat päässeet kärkeen, mukaan lukien Cheek to Cheek (2014), duettolevy Tony Bennettin kanssa. A Star Is Bornia kulutettiin Yhdysvalloissa ensimmäisellä viikolla myynniksi muutettuna 231 000 kpl, joka ylittää jopa Gagan edellisen Joanne-albumin (#1, 2016) avauksen noin 30 000 kpl:eella.

Britannian albumilistalla perjantaina A Star Is Born debytoi niin ikään kärjessä samansuuntaisesti – siellä sitä kulutettiin viitisen tuhatta enemmän kuin Joannea (#3, 2016) ilmestymisviikollaan. 

A Star Is Born on elokuvatarinana tuttu ja sen Barbra Streisandin ja Kris Kristoffersonin tähdittämän edellisen version soundtrack ylsi niin ikään kärkeen Atlantin molemmin puolin. Yhtään samaa kappaletta levyillä ei kuitenkaan ole.

Ei kommentteja: