torstai 5. heinäkuuta 2018

Listaklassikko: Beyoncé feat. Jay-Z – Crazy in Love (2003)

Ajatella, tästäkin on jo 15 vuotta, 15 ihanaa vuotta Beyoncén valtakautta sooloartistina ja siihen Destiny’s Child päälle. Moni unohtaa, että Crazy in Love EI ollut Beyoncén ensimmäinen korkean profiilin soolosingle pääroolissa: Work It Out ehti flopata monella markkina-alueella jo syksyllä 2002.

Crazy in Love oli alusta pitäen megahitti. Rolling Stone valitsi sen hiljattain 2000-luvun parhaaksi kappaleeksi. Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi biisi eteni heinäkuun alussa 2003 ja pysyi siellä kahdeksan viikkoa. Viikkomäärä oli vasta vuoden kolmanneksi korkein, sillä sekä Beyoncén oma seuraava hitti Baby Boy ja vuoden kovimman tulokkaan 50 Centin In Da Club merkkauttivat yhdeksän ykkösviikkoa.

Destiny’s Child ylsi Hot 100 -listan ykköseksi neljä kertaa, ja Beyoncé on sooloartistina kyennyt temppuun toistaiseksi kuudesti, jos vierailu Ed Sheeranin Perfectin uudella versiolla lasketaan. 

Jay-Z oli saavuttanut vierailijana Hot 100 -listan kärkipaikan jo Mariah Careyn kanssa Heartbreakerillä (1999), mutta ensimmäistä ykköstään pääroolissa hän sai odottaa vuoteen 2009, jolloin Empire State of Mind ylsi kärkeen. Kaikkiaan hänellä on toistaiseksi neljä ykköstä.

Crazy in Love ylsi myös brittilistan kärkeen. Siellä Beyoncélla on toistaiseksi viisi ykköstä (kuusi, taas, jos Perfect lasketaan, jolle häntä ei kreditoitu) ja Jay-Z:llä neljä, yhteisiä tämä sekä Deja Vu (2006).

Ei kommentteja: