maanantai 9. heinäkuuta 2018

7 x Drake

Draken Scorpion debytoi odotetusti Yhdysvaltojen albumilistan keulilla ja yhtä odotetusti levyn kappaleet johtavat Hot 100 -listaa. Juuri tulleen tiedon mukaan Nice for What palasi ennätyksellisesti kolmatta kertaa Hot 100 -listan kärkeen eli se on ykkösenä neljänteen otteeseen. Aiemmin kolme eri vierailua kärkeen ovat tehneet muun muassa Bruno Marsin Grenade (2010) sekä The Weekndin Can't Feel My Face (2015).

Eikä siinä vielä kaikki – kaikkiaan seitsemän Draken biisiä on top tenissä, mikä sekin on ennätys. Niistä neljä on debyyttejä: Nonstop kakkosena, In My Feelings kuudentena, Emotionless kahdeksantena ja Michael Jacksonin tähdittämä Don't Matter to Me yhdeksäntenä.

Drakella on nyt kaikkiaan 31 top ten -merkintää, Jacksonilla 30 (ja lisäksi 11 perheenjäsentensä kanssa). Kaikkein eniten on Madonnalla, 38.

Koska Hot 100 -listalla ei ole mitään rajoitteita, Draken levyn kaikki 25 kappaletta ylsivät Hot 100 -listalle ja 21 top 40:ään. Aivan brittilistan reilun vuoden takaisella Ed Sheeran -dominanssitasolla (yhdeksän kappaletta top tenissä) ei sentään olla, koska Hot 100 -listalla otetaan huomioon myös Youtube-katselut ja radiosoitto.

Ei kommentteja: