keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Tilauksia, kiitos!

Sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -lista että Britannian singlelista tiukentavat striimausten mukaanottoa siten, että jatkossa painotetaan erityisesti tilausperusteisia striimauksia. Esimerkiksi Britanniassa ilmaisten striimausten suhde on jatkossa 1:600 aiemman 1:150:n sijaan. (Eli siis 600 ilmaista striimausta on yhden digilatauksen arvoinen.) Tilausperusteisten suhdeluku on jatkossa 1:100.

Samalla Youtube Music -palvelun tilausperusteiset striimaukset otetaan mukaan laskentaan ja videot myös muista palveluista. Muutokset tulevat voimaan kesä-heinäkuun vaihteessa, joka tuntuu olevan etenkin Britanniassa se aika vuodesta, jolloin listametodeja pistetään uusiksi.

Mutta eipä siinä, tällä kertaa muutokset ovat erittäin hyviä. Jotkut ovat sanoneet, että etenkin brittilistalla musiikista maksavien varttuneempien kuuntelijoiden ääni tulisi taas paremmin kuuluviin. Saapa nähdä!

Yhden laskennan mukaan videot mukaan ottavalla metodilla Childish Gambinon valtava videohitti This Is America olisi yltänyt brittilistalla kolmanneksi saavutetun kutostilan sijaan. Jotain sellaista siis luvassa, mikäli hitin video osoittautuu erityisen suosituksi. Pelkän videon avulla tuskin kovin korkealle päästään uusillakaan säännöillä.

Ei kommentteja: