torstai 14. kesäkuuta 2018

Listaklassikko: Smokey Robinson – Being with You (1981)

Motown-levy-yhtiön kantavana voimana ja The Miraclesin keulakuvana tähdeksi noussut Smokey Robinson rakensi myös mittavan soolouran, joka jatkuu suosiossa yhä – hänen tuorein studiolevynsä (jos viimevuotista joululevyä ei lasketa) Smokey and Friends ylsi Yhdysvaltojen albumilistan 12:nneksi vuonna 2014.

Suuren soolomenestyksensä Robinson on onnistunut saamaan tipoittain. Soul-hitti Being with You nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla kakkoseksi ja Britannian singlelistalla peräti ykköseksi viihtyen sillä paikalla kaksi viikkoa. Brittilistalla hänen edellisestä top ten -sinkustaan oli ehtinyt kulua jo kuutisen vuotta, If You Think You Know How to Love Me pääsi kolmanneksi kesällä 1975.

Kaikkiaan Robinsonilla on neljä top ten -merkintää brittilistalta. Niistä kaksi on The Miraclesin kanssa ja kaksi yksin. The Miraclesin kanssa tuli myös toinen hänen ykkösistään Tears of a Clown (1970). Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Robinson pääsi The Miraclesin kanssa seitsemästi top teniin ja kahdesti kärkeen, soolona kolmesti top teniin, mutta ei kertaakaan ykköseksi.

Ei kommentteja: