torstai 28. kesäkuuta 2018

Listaklassikko: David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over (2009)

Vuosi 2009 toi mukanaan todellisen EDM:n läpimurron ja näkyvimmin siitä hyötyi (ja oli sitä myös luomassa) jo vuosituhannen vaihteessa ensimmäiset pikkuhittinsä tehnyt David Guetta. Useiden pienempien hittien jälkeen hän viimein ylsi Britannian sinkkulistan kärkeen Kelly Rowlandin kanssa singlellä When Love Takes Over kesällä 2009.

When Love Takes Over vietti listaykkösenä vain viikon, mutta top tenissä parisen kuukautta. Se oli alku Guettan todelliselle listavalloitukselle, jolle ei ole vieläkään näköpiirissä loppua: Sian kanssa tehty tuorein hitti Flames ylsi juuri keväällä seitsemänneksi.

Kaikkiaan Guettalla on kuusi Britannian singlelistan ykköstä. Niistä tunnetuin lienee niin ikään Sian kanssa tehty Titanium (2011). Yksikään hänen ykkösistään ei ole kyennyt pitämään kärkipaikkaa viikkoa pidempään.

Siihen temppuun sen sijaan on kyennyt Destiny's Childista tuttu Rowland, jolle When Love Takes Over oli uran toinen, ja toistaiseksi viimeinen, ykkönen. Dilemma johti kaksi viikkoa syksyllä 2002. Hänelläkin on peräti yhdeksän top ten -merkintää.

Ei kommentteja: