tiistai 5. kesäkuuta 2018

”Seiskan” paluu


Kanye Westin putiikki G.O.O.D. Music on ottanut ihan kiinnostavan linjan uutuuksiensa kanssa: sekä Pusha T:n Daytona että Westin oma Ye ovat seitsemän kappaleen mittaisia. Daytona kestää 21 minuuttia ja Ye 23 minuuttia. Molemmat ovat albumilistakelpoisia kaikkialla, eivät pituutensa vaan kappalemääränsä ansiosta. 

Kyse saattaa olla laajemmastakin trendistä. Aiemmin tänä vuonna The Weekndin My Dear Melancholy sisälsi kuusi kappaletta. Levyn listavastaanotto oli laimeahko: se putosi viikkoja sitten top 20:stä sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa. Julkaisun ainoa oikea hitti on Call Out My Name, joka piipahti molemmissa maissa top tenissä. 

Pusha T:n levyltä kukaan ei poplistahittejä odottanutkaan, eikä niitä saada, joten kiinnostavampaa on tutkia Yen käyttäytymistä. Yksikään sen single ei ole toistaiseksi myynyt digilatauksina kummoisesti, mutta All Mine keräsi Yhdysvalloissa 2,7 miljoonaa Spotify-kuuntelua lauantain laskennoissa. Sillä vauhdilla saattaa irrota top 20 -paikka Hot 100 -listalla, kukin voi mielessään päättää onko se hitin merkki Kanyen kohdalla vai ei. Hänen tuoreimmasta ikiomasta top ten -sinkustaan (Heartless) on nimittäin jo kymmenisen vuotta.

Ensi tietojen mukaan Yeta kulutetaan Yhdysvalloissa avausviikolla myynniksi muutettuna noin 180 000 kpl. Daytonan eka viikko näytti lukemaa 77 000 ja The Weekndin levy merkkautti 169 000 kpl.

Ei kommentteja: