lauantai 29. heinäkuuta 2017

Alas ja vähän ylös

Britannian albumilistalla on tällä viikolla pari melko kiinnostavaa trivianpalasta. Ensimmäinen koskee ykkössijaa: Lana Del Reyn Lust for Lifesta tuli ensimmäinen ei-brittiläisen artistin tai yhtyeen ykkösalbumi koko vuonna. La La Land -elokuvan soundtrack johti viikon talvella, mutta senkin pääosassa oli brittiläinen Emma Stone.

Toinen koskee kärkipaikasta luopujaa: The Vampsin Night and Day romahti ykkössijalta 35:nneksi, mikä on historian jyrkin syöksy kärjestä. Aiempaa ennätystä (1->29) piti hallussaan Christina Aguileran Bionic (2010). Korkealta ja kovaa putoaminen on melko yleistä alemmilta top ten -sijoilta, mm. tällä viikolla Oh Wonderin Ultralife romahti kahdeksannelta sijalta ulos koko top sadasta. Night and Dayn kulutus putosi viikossa arviolta 90 prosenttia.

Luis Fonsin, Daddy Yankeen ja Justin Bieberin Despaciton paluu singlelistan kärkeen on siinä mielessä kiinnostava, että on suhteellisen harvinaista palata ykköseksi kahdesti. Edellisen kerran näin tapahtui Bieberin omalle What Do You Mean -sinkulle pari vuotta sitten. Kaikkiaan temppu on onnistunut nyt viidesti.

Singlelistalla Alman Chasing Highsin maltillinen nousu jatkuu: se eteni pykälän 24:nneksi. Siitä tulee ensimmäinen suomalainen jalometallikynnyksen (200 000 kpl hopealevylle) ylittävä single sitten The Rasmuksen In the Shadowsin (#3, 2004). Chasing Highs on nostettu BBC Radio Onen A-soittolistalle, mikä kirvoitti yllättävän monta tekstiä myös Suomessa. Soittolistalla se on kaikkiaan ollut jo kuuden viikon ajan.

Ei kommentteja: