keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Suosituin ei ehkä ole ykkönen

Britannian singlelistalla on väliaikatietojen mukaan tällä viikolla käymässä uusien sääntöjen myötä se, mitä pelättiin heti sääntöjen muuttuessa: suosituin kappale pudotetaan keinotekoisesti ykköspaikalta. Luis Fonsin, Daddy Yankeen ja Justin Bieberin Despacito joutuu tällä viikolla 300:1-suhteen uhriksi, minkä ansiosta DJ Khaledin, Rihannan ja Bryson Tillerin Wild Thoughts on menossa sen ohi, vaikka senkään kulutus ei ole kasvussa. Se vain sattuu olemaan tuoreempi kappale. Wild Thoughtsin vastaava suhde on 150:1. (Suhde merkitsee sitä, että 150 striimausta vastaa yhtä myytyä digisingleä ja kulutuksessa myynnit ja striimaukset lasketaan yhteen.) 

Säännöt ovat tietenkin samat kaikille, eikä sillä, saako kappale kahdeksan vai yhdeksän viikkoa top tenissä ole suurta merkitystä, mutta sillä, tuleeko jostain biisistä ykkönen vai ei on, paljonkin.

Biisien välinen ero väliaikatiedoissa ei ole kovin suuri (1 200 kpl), joten Despacito saattaa vielä pitää Wild Thoughtsin takanaan, jos intoutuu kovaan loppukiriin parin viimeisen päivän aikana.


Alman Chasing Highs näyttää jumiutuvan brittilistalla top 30:n liepeille, sillä se on väliaikatiedoissa juuri 30:ntena, mikä merkitsisi kahden sijan pudotusta.

Ei kommentteja: