maanantai 27. maaliskuuta 2017

Sata lasissa

Yhä porskuttavan Vera Lynnin 100 vuoden ikää juhlistava 100 debytoi perjantaina Britannian albumilistan kolmossijalla Ed Sheeranin ja Draken takana peitoten muun muassa Depeche Moden ja Zara Larssonin. Lynn ei ole top tenin ensikertalainen, mutta ei myöskään konkari: hänet unohdettiin vuosikymmeniksi, kunnes vuonna 1981 ilmestyi kokoelma 20 Family Favourites (#25, 1981). Ensimmäisen nykymuotoisen albumilistan top ten -merkintänsä Lynn sai vasta vuonna 2009, kun We’ll Meet Again: The Very Best of nousi ykköseksi ja myi kultaa. 100 on siis toinen top ten -levy.

Lynn ei ole levyttänyt uutta musiikkia ikiaikoihin, mikä tuon ikäiselle suotakoon. Hänen tuorein kokonaan uutta sisältävä albuminsa on Vera Lynn Remembers vuodelta 1984. 100-albumilla olevat duetot (vieraina mm. Alfie Boe ja Aled Jones) on tehty vanhojen lauluraitojen rinnalle. Levyllä on myös täysin uudet orkestraatiot.  

Lynn on saavutuksineen siis vanhin sekä eläessään kärkeen yltänyt artisti (92-vuotias) että vanhin eläessään top teniin päässyt artisti (100-vuotias). Hän asuu tällä hetkellä Ditchlingissä Sussexissa.Ei kommentteja: