torstai 16. maaliskuuta 2017

Listaklassikko: Orson – No Tomorrow (2006)

Yhdysvaltalainen poprockyhtye Orson on ”minun papereissani” 2000-luvun New Radicals: yhden tai kahden melko huomattavan hitin tekijä, jonka myöhemmät julkaisut jäivät kuriositeeteiksi – jos niitä edes tuli.

Orson ja No Tomorrow ilmaantuvat listapuheisiin ja -tekstein kuitenkin suhteellisen taajaan yhdestä syystä: se on modernin brittilista-ajan pienimällä viikkomyynnillä (tai nykykielessä -kulutuksella) ykkösenä keikkunut single. Sen ainoa ykkösviikko tuli maaliskuussa 2006 17 700 kpl:een myynnillä. On huomionarvoista, että single myi paremmin kahtena aiempana viikkona, jolloin se saavutti sijat 5 ja 2.

No Tomorrow on yhä 11 vuotta myöhemmin hauska kappale. Se jäi yhtyeen ainoaksi top ten -singleksi, mutta Bright Idea (#11, 2006) pääsi harmittavankin lähelle. Samanniminen albumi ylsi ykköseksi ja Britannia onkin ainoa markkina-alue, jolla Orson saavutti mainittavaa albumilistamenestystä.

Seuraaja-albumin single Ain’t No Party (#27, 2007) oli myös top 40 -hitti, mutta silloin Orsonista ei tainnut oikeasti innostua enää juuri kukaan ja bändi lopetti loppuvuodesta 2007.

Ei kommentteja: