lauantai 5. marraskuuta 2016

Joulu tulee, hallelujah!

82-vuotias kanadalaistähti Leonard Cohen ja yhdysvaltalainen a cappella -ryhmä Pentatonix debytoivat molemmat tiistaina Yhdysvaltojen albumilistan top tenissä tuoreilla levyillään, ja heillä on yksi yhteinen nimittäjä: Cohenin vuonna 1984 levyttämä ja hyvin suosituksi myöhemmin tullut Hallelujah. Se on mukana Pentatonixin uudella A Pentatonix Christmas -levyllä, vaikka ei sinänsä joululaulu olekaan.

Pentatonix on suorastaan erikoistunut joulumusiikkiin ja joulun ajan levytyksiin. Varsinaisia joululevyjä he ovat julkaisseet nyt kolme: PTXmas (#7, 2012), That's Christmas to Me (#2, 2014) ja uusi A Pentatonix Christmas (#3, 2016). Keskimmäinen on heidän suosituin albuminsa ja on sertifioitu tuplaplatinalevyksi.

Pentatonixin versio Hallelujahista debytoi Hot 100 -listan sijalla 32. Se on kappaleen kahdeksas piipahdus Hot 100 -listalla ja ne ovat kaikki tulleet viimeisen kahdeksan vuoden sisään. Korkein sijoitus on Justin Timberlaken, Matt Morrisin ja Charlie Sextonin tulkinnan 13. tila vuodelta 2010. Sillä autettiin keräämään rahaa Haitin maanjäristyksen uhreille.

Ei kommentteja: