sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Perheellä ei rajoja

Mediassa on kirjoitettu melko paljon Jacksonin ja Knowlesin sisaruksista ja perhesuhteista, mutta viittasin perjantain katsauksessa kolmanteen sisaruspariin, joka on päässyt Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi erillään sooloartisteina, ja päätin kirjoittaa heistä postauksen.

Kuka tuntee Millerin veljekset Percyn ja Vyshonnen? Suomessa hyvin harva noilla nimillä, mutta vähän useampi nimillä Master P ja Silkk the Shocker. Master P:n No Limit Records oli yksi 1990-luvun lopun suurimpia menestyksiä musabisneksessä. Sen, minkä veljekset hävisivät taiteellisissa ansioissa, he voittivat kahisevan määrässä: Master P tienasi kaksi ykköstä: Ghetto D (1997) ja MP da Last Don (1998), jotka ovat molemmat moninkertaisia platinalevyjä. Silkk the Shocker ylsi albumilistan kärkeen Made Manilla (1999). Seuraavana vuonna he levyttivät yhdessä kokoonpanossa 504 Boyz, jonka Goodfellas (2000) piipahti kakkosena.

Klaaniin kuuluvat myös Percy Millerin poika Percy Romeo, eli Lil Romeo, sekä vielä kolmas veli, Corey Miller eli C-Murder, molemmat aikoinaan top ten -tason räppäreitä.

No Limit on tehnyt uutta tulemistaan, sillä Usherin ja Young Thugin tämänsyksyinen top 40 -jenkkihitti on jopa nimetty sen mukaan ja kappaleessa viitataan firmaan ja Master P:n Make 'em Say Uhh -hittiin erittäin selvästi.

Ei kommentteja: