sunnuntai 2. lokakuuta 2016

16 vuotta vaiston varassa

Kuuden vuoden levytystauko on äärimmäisen harvinainen, jos on kyse on vain vähän yli kolmekymppisestä popparista, mutta Craig David julkaisi uuden albuminsa Following My Intuition perjantaina nimenomaan kuuden vuoden odotuksen jälkeen. Siitä on tulossa menestys: ennakkotietojen mukaan levy debytoi ensi perjantaina julkaistavan Britannian albumilistan ykkösenä tai ainakin aivan kärjen tuntumassa.

Davidin ura on ollut kiinnostava: hän nousi huipulle teinitähtenä osana brittigarage-buumia, tempaisi muutaman hitin Yhdysvalloissakin ja hiipui hiljalleen siten, että vuonna 2010 ilmestynyttä Signed Sealed Delivered -albumia ei kukaan pitänyt enää menestyksenä, vaikka se piipahtikin brittilistan 13:ntena.

Mutta tänä vuonna kaikki on ollut toisin: David on vienyt singlelistan top 40:ään jo neljä eri biisiä, joista When the Bassline Drops (#10, 2015) toi alkuvuodesta hänelle uran 14. top ten -hitin – ja ensimmäisen sitten Hot Stuff (Let's Dance) -singlen (#7, 2007).

Jos minulta kysytään vuoden merkittävimpiä comebackejä, niin Davidin ainoat kilpailijat ovat Rick Astley ja Blink 182. Niiden molempien hittipotentiaali on kuitenkin ollut rajallinen albumilistamenestyksestä huolimatta. Varsinkin Astley on siirtynyt täysin aikuispopsuosikiksi.

Following My Intuitionilla on nerokkaasti Jack Ü:n Where Are Ü Nowta ja Davidin omaa Fill Me In -hittiä yhdistelevä 16, joka viittaa tietenkin siihen, että tämä soolomenestys tulee nyt 16 vuotta juuri Fill Me Inin jälkeen – ja ansaitusti.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Craig Davidhän myös oli se, joka esti Freestyleria nousemasta brittiykköseksi. Tosin asialla ei ollut Fill Me In, vaan 7 Days.