keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Listaklassikko: CeeLo Green – F**k You (2010)

CeeLo Greenin ura poplistoilla on ollut hämmentävä ja hänen menestyksensä on tullut äärimmäisen tipoittain. Ensin hän oli Goodie Mobin jäsenenä hip hop -suosikki Yhdysvalloissa (kolme kultalevyä), siirtyi soolouralle ja perusti Danger Mousen kanssa Gnarls Barkleyn. Crazyn (#1, 2006) jälkeen hänen tekemisensä sooloartistina ja biisintekijänä kiinnostivat myös Britanniassa ja huipentumana Fuck You (siististi Forget You) vietti kaksi viikkoa brittilistan kärjessä lokakuussa 2010. Kiinnostavasti tuohon aikaan listoilla keikkui myös toinen kiroiluhitti, Pinkin Fuckin’ Perfect (#10, 2010).

Fuck You oli Greenin ensimmäinen listamerkintä sooloartistina Britanniassa. Emoalbumilta The Lady Killer (#3, 2010) irtosi kaksi muutakin kohtuullisen isoa hittiä, It’s OK (#20, 2010) ja Bright Lights Bigger City (#13, 2011), mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Viime vuonna X Factor -visiitti heitti Music to My Soulin viikoksi sijalle 59.

Vaikka Greenin sooloura on romahtanut ykköstasolta, vierailijana hän on yhä vahvaa valuuttaa: hän on mukana sekä Kendrick Lamarin että Mac Millerin tuoreimmilla albumeilla.
Ei kommentteja: