sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ikuinen kakkonen ja seitsenkertainen ykkönen

Britney Spearsin listaura Britannian albumikarkeloissa on ollut vaiheita täynnä ja erittäin kiinnostava: Glorystä tuli hänelle jo viides kakkosensa! Sitä kulutettiin kuitenkin vain hieman yli 10 000 kpl, joten ensi viikolla se romahtanee aika kauas. Spearsin studioalbumien listasijoitukset ovat vaihdelleet hämmästyttävän paljon: kakkosen ja 34:n välillä.

Spearsin edelle kiilasi suhteellisen odotetusti Barbra Streisand, joka saavutti jo seitsemännen paalunsa duettolevyllään Encore (kirjoitin perjantaina virheellisesti kuudennen, koska unohdin A Star Is Born -soundtrackin). Hänestä tuli ensimmäinen yli 70-vuotias nainen, joka on napannut uusilla levytyksillä ykkössijan – Dolly Parton jäi edellisviikolla harmittavasti hopealle Frank Oceanin taakse. Kaikkein iäkkäin sukupuolesta riippumatta on Paul Simon, joka oli 74-vuotias, kun Stranger to Stranger piipahti kärjessä aiemmin tänä vuonna.

De La Soul julkaisi ensimmäisen levynsä 12 vuoteen yhteisörahoituksen avulla ja And the Anonymous Nobodystä kehkeytyi heidän korkeimmalle sijoittunut albuminsa sitten De La Soul Is Deadin (#7, 1991). Uutuudella vierailevat suhteellisen eklektisesti muun muassa Damon Albarn, Usher ja David Byrne.

Ja vielä on pakko nostaa erityisesti esiin aivan fantastista vuotta viettävä Twenty One Pilots, jolla on on levytyksiä tasaisesti sijoilla 4-6 kaikilla neljällä tämän blogin tarkastelussa olevilla listoilla: Heathens on Hot 100 -listan nelosena ja Britannian singlelistan viidentenä, Ride Hot 100 -listan viidentenä ja albumi Blurryface Yhdysvalloissa kuudentena ja Britanniassa viidentenä.

Ei kommentteja: