keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Listaklassikko: Color Me Badd – I Adore Mi Amor (1991)

Vietetäänpä sitten hetki unohdettujen hittien parissa, ja siis TODELLA unohdettujen. Niin unohdettujen, että en ollut kuullut tätä kappaletta yhtään missään suunnilleen 23 vuoteen.Youtubessa näkyy kuitenkin olevan kolmatta miljoonaa katselua.

Poikabändiksi laskettava Color Me Badd muistetaan Euroopassa ennen kaikkea jättihitistään I Wanna Sex You Up, joka vietti kolme viikkoa Britannian singlelistan kärjessä, mutta joka oli Suomeen hieman liian r&b, siitäkin huolimatta, että se oli iso hitti muun muassa Saksassa ja Ruotsissa.

Euroopassa ryhmän ura jäikin pitkälti siihen ja All 4 Loveen, mutta kotimaassaan sekä All 4 Lovesta että I Adore Mi Amorista tuli Hot 100 -listan ykkösiä. Jälkimmäinen johti listaa kaksi viikkoa alkusyksystä 1991 eli tasan 25 vuotta sitten. Mainittu I Wanna Sex You Up -debyyttisingle oli jo ehtinyt yltää kakkoseksi.

Täältä tarkasteltuna on suhteellisen hämmentävää, että Color Me Baddin viimeinen top 20 -hitti Yhdysvalloissa on vasta vuodelta 1996, jolloin The Earth the Sun the Rain kävi 19:ntenä. Noihin aikoihin Hot 100 -lista oli tosin laskentatavaltaan puutteellisempi kuin koskaan sen jälkeen – muistammehan, että esimerkiksi The Cardigansin ja No Doubtin kolossaaliset hitit eivät saaneet lainkaan ansaitsemaansa Hot 100 -statusta.

Ei kommentteja: